Personal Trainerin palkkaaminen – Hyötyä vai rahan tuhlausta?

Jokainen aloittaa varmaan treenaamisensa salilla joko netistä tai ehkä jopa lehdestä löydetyllä ohjelmalla tai sitten menee vaan salille ja tekee liikkeitä joita kokee tarvitsevansa kehon muokkaukseen. Mutta mitäs sitten jos ”hurahtaa” tähän harrastukseen / elämän tapaan enemmänkin? Monella käy ehkä mielessä PT:n hankinta, kunnes alkaa miettimään kannattaako se vai heitänkö suuria summia kankkulan kaivoon.

Personal trainereita on varmasti joka ikisellä salilla ja netti on pullollaan ihmisiä jotka sanoo olevansa personal trainereita. Miten sitten löytää itselle se sopiva?

Hinnasta tai PT-koulutuksesta on vaikea sanoa, että on hän sinulle sopiva tai asiansa osaava. Ainoa mitä voit tehdä on miettiä mitä itse PT:ltä haluat ja haastatella tarkkaan monia jotka tuntuvat kriteereihisi sopivilta. Henkilöillä jotka tekevät päätyökseen PT toimintaa voivat hinnat olla korkeitakin mutta osa PT:stä tekee työtään sivutoimena jolloin hinta voi olla hyvinkin huokea.

Moni personal trainer myy erilaisia paketteja, mutta monelta PT:tä saat myös yksittäistunteja ennen kuin maksat kallista hintaa.

Mihin PT:tä sitten tarvitsee?

  • Yksinkertaisillimmaan PT stemppaa liikkumaan ja voi muokata ruokavaliotasi.
  • Aloittelija kun treenaa niin lihakset kehittyvät vaikka liikkeitä tehtäisiinkin väärin, mutta hyvä olisi oppia heti oikeat liiketekniikat. Itse et välttämättä huomaa väärää tekniikkaa mutta kokenut PT huomaa sen nopeasti
  • Mikäli on jotain liikerajoitteita niin PT voi löytää korvaavan liikkeen kyseiselle lihasryhmälle
  • Ulkopuolinen palaute on kultaakin arvokkaampaa
  • Moni treenaa ns. mukavuusalueella ja PT:n ansiosta saat treeneistä kaiken irti
  • Kokenutkin treentaaja hyötyy PT:stä kun haluaa kehittyä lisää ja kun oma kokemus loppuu

Muista, että personal trainer nimike ei ole suojattu vaan kuka tahansa voi kutsua itseään personal traineriksi. Internetistä saat paljon tietoa ja voit lukea muiden kokemuksia, mutta on myös hyvä muistaa että jokaisella on eri lähtökohdat ja tavoitteet. Yksi PT voi olla kaverillesi huono, mutta sinun tarkoituksiin juuri se oikea!

Stemppiä treeniin!        

-Toni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s