Aloittelijan kunto nousee kohisten

Kesälomien jälkeen moni miettii kuntoilun aloittamista ylimääräisten kesäkilojen karistamiseen. Toiset suuntaavat tiensä lenkkipoluille ja osa punttisalille. Alku saattaa kuitenkin hirvittää aloittavia kuntoilijoita ja monesti kysytyt kysymykset ovatkin; Miten ilmainen treeniohjelma, 4-jakoinen, 4-jakoinen treeniohjelma,kauan ja paljon kuntosalilla, lenkkipolulla pitää oikein hikoilla ja millaisella treeniohjelmalla kannattaa treenata, kun aikaisempaa kokemusta ei ole.

Tässä muutamia perusasioita, joista toivottavasti on mahdollisimman monelle hyötyä 🙂

  • Lihakset kasvavat heti ensimmäisestä oikein suoritetusta voimaharjoituksesta alkaen. Varsinkin aloittelija saa tuloksia nopeasti ja yllättävän pienellä harjoittelumäärällä, jos suunnittelee treeninsä oikein.
  • Kahden ensimmäisen treenikuukauden aikana aloittelijan lihasvoima voi kasvaa 20–30 prosenttiakin.
  • Aloittelijan olisi hyvä harjoitella kuntosalilla 2–3 kertaa viikossa.
  • Treenipainojen tulisi olla vähintään 60 prosenttia siitä määrästä, jonka jaksaa kyseisessä liikkeessä nostaa vain kerran. Tee ensimmäiset 2 kuukautta 10–12 toiston sarjoja ja toiset 2 kuukautta 6–8 toiston sarjoja.
  • Treenaa koko kroppa kerralla. Aloittelijan ei kannata jakaa treeniohjelmaa osiin. Yksijakoisella ohjelmalla on paras vaikutus aloittelijan kehitykseen.
  • Ohjelmassa on hyvä olla 8–10 liikettä eripuolille kroppaa. Tee ohjelman jokaista liikettä 2–3 sarjaa.

5 vinkkiä treeniin

+ Keskity ensisijaisesti raskaisiin perusliikkeisiin, kuten maastaveto, kyykky, leuanveto, penkkipunnerrus. Turhasta hifistelystä ei ole aloittelijalle mitään hyötyä.

+ Lepää, lepää, lepää! Lihasmassa kehittyy levossa, ei salilla! Kehitystä tapahtuu, kun Lepo, Ravinto, Treeni ovat oikeassa tasapainossa keskenään.

+ Laatu korvaa määrän treeneissä, joten treeneihin kulutettu aika ja salikertojen määrä ei ole itseisarvo. Osassa liikkeissä voi olla yllättävän pienet painot, jotta liike on puhtaalla tekniikalla tehty.

+ Varmista riittävä proteiinin-, rasvan- ja hiilihydraatinsaanti. Lisäravinteiden käyttö ei ole välttämättömyys, mikäli saat niitä ruuista tarpeeksi.

+ Lämmittely ja lihashuolto ovat yhtä tärkeitä asioita kuin itse treeni. Mieluummin 10 minuuttia lämmittelyä kuin 2 viikkoa sairaslomaa lihasvaurion takia.

Superkompensaatio

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s