Levon, ravinnon ja treenin vaikutus kehitykseen

Varmasti kaikki ovat jossain kohtaa kuulleet tai lukeneet, että levolla, ravinnolla, treenillä ja kehityksellä on yhteys toisiinsa.  Pyhää kolminaisuutta ei voi koskaan painottaa liikaa, koska tiedän omasta kokemuksesta, että niin helpolla jokin näistä kolmesta kusee.

Superkompensaatio

Treeni, lepo, ravinto = KEHITYS. Tätä kutsutaan superkompensaatioksi

Viime vuoden jatkuvaa yötyötä tehneenä oli vaikeuksia levon kanssa. Ei vain tullut tarpeeksi nukuttua. Ei sillä, ettenkö olisi jaksanut salilla käydä tai ettenkö olisi syönyt oikealla tavalla. Mutta on hyvä myös korostaa sitä, ettei myöskään kroppa reagoinut tähän sillä tavalla, että olisin itse huomannut minkään olevan pielessä.

Mistä huomaa ettei lepo, ravinto ja treeni ole tasapainossa? Viimeistään siinä kohtaa on hyvä miettiä asiaa kun kehitys junnaa paikoillaan. Kehitystä ei vain yksinkertaisesti vain tapahdu vaikka treenaa! Tiedän, että monilla tämä on pielessä. Ja tiedän, että on samanlaisia ajatustapoja kuin ”univelassa” olevillakin eli nukun viikonloppuna pitkään niin se korvaa viikon väsymyksen. Myöskään näin asia ei ole.

Itse olen oppinut yrittämään pitämään nämä asiat tasapainossa. Suurimman haasteen ainakin itselleni asettaa riittävä levon määrä. Treenata voi aina, mutta milloin se on tuloksellista ja nousujohteista? Näitä asioita kanttaa miettiä ja peilata näihin edellämainittuihin kolmeen asiaan.

terkuin Toni

Jätä kommentti